Zpět na stránku

BnT 9 - Láska od Boha obnovuje

1. Korintským 13:7 (B21) ... Láska všechno snáší, všemu věří, vždycky doufá, všechno vydrží.

· úvahy

Tak ona má pracovní nesnáze? Dobře jí tak, teď to konečně vidí. Když jsem měla nesnáze já, nevnímala, nebo nechtěla vnímat, kolik energie do řešení problému investuji. A nepomohla. Tak teď to má. Teď je to i její problém.

Pak ta osoba onemocněla. A já jsem najednou začala mít pocity viny. Jako kdybych já byla za tu nemoc zodpovědná. Jako kdybych jí to přála. Tak to přece nebylo! Bylo mi jí líto.

Bůh mi ale dal před oči moji předchozí vinu. Moji škodolibost. Styděla jsem se, jako už dlouho ne. Pokořila jsem se před Bohem a svůj hřích v modlitbě vyznala. I kvůli tomuhle jsi Bože umíral v mukách na kříži. I kvůli tomuhle do Tvých rukou a nohou bili hřeby. Taková oběť! I kvůli mně....

Svůj hřích jsem před Tebou přiznal,

svoji nepravost jsem nezakrýval,

řekl jsem: Vyznám se Hospodinu ze své nevěrnosti.

A Ty jsi ze mne sňal nepravost, hřích můj.

- Žalmy 32:5

A hned vzápětí jsem pocítila obrovskou radost z Božího odpuštění. Jako už dlouho ne. :-) Velikost neuvěřitelné Boží lásky. Lásky, která odpouští všechny naše špatnosti. Je psáno: „... kde se rozmnožil hřích, tam se ještě více rozmnožila milost.“ (Římanům 5:20b)

broken image

Pokání neznamená klečet na samém dnu, v prachu a popelu týdny a týdny. Mrskat se důtkami po zádech hodiny a hodiny. Pokání znamená přiznání viny před Boží tváří, s prosbou o odpuštění. Po pokání si můžeme být jisti úžasným Božím odpuštěním. To nám dovolí vstát a znovu chodit se vztyčenou hlavou. S odhodláním hřích neopakovat.

A tak jsem vstala, naplněná Duchem svatým, odhodlaná milovat tu ženu pravou láskou. Láskou, jakou miluje Bůh. Láskou agapé.

Bůh je Bohem nových začátků. Jemu buď chvála!

Amen.

GK